L’abast del boicot a Vox descol·loca Ignacio Garriga

Els partits independentistes i d’esquerres catalans van signar en campanya electoral un compromís antifeixista i contra els discursos de l’odi que vaticinava que es coordinarien en més d’una ocasió per deixar de costat la ultradreta de Vox. Des del partit d’Ignacio Garriga, però, esperaven només alguns moviments per deixar-los fora de la Mesa del Parlament i dels òrgans de representació. Però a l’hora de muntar numerets o fer mostres públiques de rebuig frontal només esperaven que ho fes la CUP i, com a molt, JxCat. Però en el primer ple de la investidura de Pere Aragonès, tot l’arc polític de l’esquerra i l’independentisme van coordinar-se per deixar en evidència el rebuig al seu discurs i fer una clara mostra de menyspreu enmig de la sessió.

Així, tan bon punt el líder de Vox, Ignacio Garriga, va agafar la paraula per primer cop, la majoria dels diputats del PSC, ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem van abandonar l’auditori on se celebrava el debat; i els que es van quedar ho van fer per mostrar cartells i consignes antifeixistes i de defensa dels drets humans. Garriga no s’ho esperava. O si més no, no amb tantes sigles implicades. I això va fer que gairebé ni reaccionés ni digués res, perquè el líder de Vox no està gaire acostumat a improvisar ni a fer intervencions que no porta escrites o molt apreses.

(Visited 339 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari