La Generalitat espera rebre 160.000 dosis d’AstraZeneca aquest divendres

La UE en vol comprar 10 milions més a l'Índia

Josep Maria Argimon
Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat que Catalunya rebrà aquest divendres 160.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per AstraZeneca, els destinataris de la qual són persones de 60 a 65 anys. La previsió és que 100.000 d’aquestes injeccions s’administrin entre dissabte i dilluns, i que les 60.000 restants es guardaran com a segones dosis.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon ha destacat que reben de manera contínua les vacunes de Pfizer -120.000 dosis aquest dilluns i 195.000 més el pròxim-, i que dimarts i dimecres van assolir xifres rècord de vacunació diària, 60.000 i 77.000 persones. Així mateix, el responsable de Salut Pública espera que el ritme s’incrementi i que es torni a batre el rècord.

D’altra banda, la Unió Europea està intentant adquirir 10 milions de dosis de la vacuna d’AstraZeneca a l’Índia, segons ha difós l’agència Reuters citant fonts del govern indi. Segons la mateixa informació, les autoritats comunitàries pretenen que la compra de dosis produïdes pel Serum Institute, el principal productor mundial de vacunes, mitigui l’efecte que l’endarreriment en la producció d’injeccions a les plantes europees està tenint en els estats membres de la Unió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides