La CGT acusa Mediapro d’enviar treballadors espanyols a rebentar la vaga de la delegació francesa

El sindicat fa una crida a la mobilització en solidaritat amb els periodistes i tècnics afectats per l’expedient de regulació d’ocupació que ha imposat l’empresa de Jaume Roures

A picture shows channel logos displayed screens in an outside broadcasting van of new French football television channel Telefoot in Aubervilliers, on the outskirts of Paris, on August 18, 2020. - Telefoot will begin broadcasting on August 21, 2020. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)

Estudi de Téléfoot, la cadena de televisió de futbol francès fallida de Mediapro

La federació d’Arts Gràfiques del sindicat CGT ha denunciat que la productora audiovisual Mediapro ha enviat treballadors espanyols a França per substituir els periodistes i tècnics d’aquesta empresa que estan en vaga per protestar per les condicions de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que suposarà l’acomiadament de 85 d’ells. La CGT ha anunciat en un missatge a Twitter que denunciarà aquest recurs a esquirols per part de la direcció de Mediapro, que s’ha fet, segons el sindicat, “sense que els companys sabessin que anaven a cobrir una vaga i avisant d’aquest treball només amb dos dies d’antelació. Una vergonya i una vulneració autèntica”.

A més, el sindicat ha difós un comunicat, amb el títol “Mediapro: es dirigeix cap un altre escàndol?”, on fa una convocatòria de mobilitzacions i accions a França i fa una crida a tots els empleats de la productora perquè “deixin de cobrir les prestacions que encara s’han de fer a França mentre no comencin les negociacions reals amb les organitzacions sindicals de l’empresa”.

Els treballadors de Mediapro France acusen el directiu d’aquesta empresa Jaume Roures d’acomiadar-los després del fracàs de la seva gestió dels drets audiovisuals dels partits de la lliga de futbol d’aquest país al mateix temps que ha avalat amb 30 milions d’euros Joan Laporta perquè pugui presidir el Futbol Club Barcelona. “Acomiadar francesos per ajudar el Barça, l’escàndal Mediapro” o “Jaume Roures acusat d’haver mentit als assalariats de Mediapro”, són dos dels titulars recents dels mitjans francesos en tractar aquesta crisi.

El 18 de març, els treballadors de Mediapro France amb contracte fix van saber que l’empresa havia posat en marxa un ERO que els afectava a tots menys el director general delegat. “És escandalós que Mediapro imposi als seus empleats un ERO basat en condicions mínimes, decidit unilateralment per la direcció des d’Espanya sense haver dut a terme cap negociació amb les organitzacions sindicals de l’empresa a França”, es llegeix al comunicat, que continua denunciant que aquesta decisió coincideixi amb l’adquisició dels drets de transmissió de competicions nord-americanes  i l’aval milionari a Joan Laporta.

“Els empleats de Mediapro no pagaran els desviaments de fons de la direcció i no acceptaran les engrunes que els ofereixen tenint en compte el poder financer de l’empresa (…). No deixarem que els capricis de Mediapro i la seva direcció deixin a l’atur 85 empleats sense contrapartida consegüent a favor seu”, afirma la CGT que fa una crida a la mobilització i coordinació a tot els treballadors per forçar la negociació de les condicions de l’ERO i a la vaga a tots els empleats del grup. El sindicat CNT també ha advertit la direcció de Mediapro que podria convocar jornades de vaga el mes de maig a Espanya si no milloren les condicions laborals de tres empreses del grup: Mediaproduccion, Globomedia i Fandroid Entertainment.

(Visited 317 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari