El Govern no obliga a dur mascareta a la platja, si hi ha prou distància

Davant les queixes dels governs autonòmics, Sanitat es dona una setmana per arribar a un acord

La controvèrsia generada per l’anomenada “Llei de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la covid-19”, s’ha frenat aquest dimecres en sec.

Ho ha fet la ministra de Sanitat, Carolina Darias, dient que aquesta llei, també qualificada de “nova normalitat”, no s’aplicarà fins que el seu ministeri i les comunitats ho consensuïn.

Darias ho ha dit després de la reunió telemàtica del Consell Interterritorial de Sanitat, i ha precisat que això es farà en la pròxima reunió d’aquest organisme després de fer un “treball tècnic”.

La controvèrsia s’ha generat perquè és un projecte de fa 9 mesos que s’ha publicat ara al BOE i ha introduït dubtes sobretot si s’obligarà a portar mascareta a platges i piscines.

A Catalunya és obligatori l’ús de mascareta a la via pública des del juliol passat, i també als espais a l’aire lliure i qualsevol espai tancat d’ús públic per a totes les persones de més de 6 anys, al marge de si es pot mantenir la separació d’1,5 metres.

Quan la Generalitat va adoptar la mesura, una de les preguntes recurrents que es van fer era si calia dur la mascareta posada a la platja. La resposta del Govern és que ens la podem estalviar a l’hora de banyar-nos o de prendre el sol a la tovallola.

(Visited 221 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari