Quins relats es llancen pel cap referents del procés?

Pilar Rahola
Pilar Rahola

Alguns tabús compartits per les principals forces polítiques del procés, referents al que denominen “l’exili” i “la repressió”, han tornat a saltar pels aires durant la darrera fricció, emmarcada en l’estira-i-arronsa per la investidura de Pere Aragonès, aquest cap de setmana.

En etapes anteriors del procés hauria estat impensable un intercanvi de missatges com els que han protagonitzat el darrer cap de setmana l’opinadora de referència del puigdemontisme, Pilar Rahola, la dirigent d’ERC Marta Rovira, i Eduard Voltas, ex-alt càrrec d’ERC al Departament de Cultura del govern tripartit i editor.

Rovira ha retret una manca de rigor i d’informació a Rahola, així com una “especulació gratuïta que només amaga interès polític” arran d’una intervenció de la columnista de La Vanguardia al FAQs de TV3. L’exdiputada d’ERC establerta a Suïssa, a més, ha explicat que la seva manera es queixa “per com parla de les exiliades” Pilar Rahola.

Al seu torn, Rahola ha replicat que la seva mare es queixa “per com, des d’àmbits republicans, es menysté constantment en Carles Puigdemont i la resta de l’exili de Waterloo”, afegint -com havia fet Rovira- que també la seva progenitora és conscient que es fa per “interessos polítics”.

De manera destacada, ha afegit, sobre la situació de Rovira, que “saps que la [imputació del delicte de] rebel·lió ha caigut després de la sentència. A tu no t’han modificat el càrrec perquè no t’han dictat cap ordre de detenció (i espero q no ho faci), a diferència d’altres. No insinuo res, però és un fet que [el jutge instructor del Tribunal Suprem, Pablo] Llarena no t’ha perseguit des de juliol de 2018″.

Aquest comentari de Rahola ha indignat Eduard Voltas, el qual ha escrit: “Estic vomitant”. L’editor també ha carregat irònicament contra l’expresident Quim Torra quan ha escrit que no sap si l'”embat amb l’Estat”, ara en voga, “es refereix a trigar tres dies a obeir per treure una pancarta o presentar-te com a acusació contra independentistes. Comencem a tractar-nos com adults, si us plau”.

“No et diré les vegades que jo vomitaria amb els teus tuits”, ha respost Rahola abans de retreure-li una “cacera de bruixes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides