Pere Aragonès avisa que no admetrà “ni substitucions ni tuteles”

El candidat republicà implora a JxCat "vitaminar les aliances i aïllar els retrets"

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha llençat un missatge directe a JxCat en la segona sessió del debat d’investidura. Aragonès ha advertit que no pensa admetre “ni substitucions ni tuteles”, en clara referència a les veus que han proposat que un canvi de candidat d’ERC podria facilitar la investidura per part de JxCat o al fet que Carles Puigdemont des del Consell de la República pugui exercir la presidència de la Generalitat a l’ombra.

Pere Aragonès ha insistit en aquesta nova sessió del debat d’investidura que la Generalitat no pot seguir sense un govern constituït que pugui fer front els problemes amb els quals s’enfronta la societat catalana. Aragonès ha destacat la crisi de la pandèmia de la covid-19, que ha generat greus problemes econòmics i socials, i també la crisi institucional entre l’executiu català i el govern de l’Estat com a elements que necessiten solucions urgents. En aquest sentit, el candidat republicà diu que no es pot esperar “ni dos mesos, ni dues setmanes, ni dos dies” per a la formació del nou govern “que és més urgent que mai”.

Aragonès, que ha agraït novament que la CUP hagi decidit donar-li suport, ha insistit en la necessitat de sumar forces polítiques al seu projecte de Generalitat “republicana i d’esquerres” en un clar missatge a Catalunya en comú Podem perquè se sumi al seu projecte. Directament a JxCat ha demanat que “superem allò que hagi pogut passar i ens distancia”, i ha implorat “vitaminar les aliances i aïllar els retrets” per consolidar una república catalana que “duri per sempre”.

(Visited 145 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari