Alliberen peatges de les autopistes AP-7 i AP-2 a partir del setembre

El Consell de Ministres no renova les concessions privades i es farà càrrec dels serveis, que podrien ser gratuïts

Peatges a les carreteres catalanes

El Consell de Ministres ha decidit que no renovarà les concessions privades per als serveis d’autopistes que expiren el pròxim 31 d’agost i ja ha autoritzat aquest dimarts la licitació de cinc contractes per a la conservació i explotació de l’AP-2 i l’AP-7 a Catalunya. Això vol dir que, a partir d’aquell moment, serà l’Estat qui se’n faci càrrec i el mateix Ministeri de Transports contractarà els serveis de conservació i explotació per als cinc sectors de les vies que hi ha a Catalunya per un valor conjunt de 541 milions d’euros.

La principal conseqüència és que quedaran alliberats els peatges actuals dels trams afectats, i les vies podrien passar a ser d’ús gratuït a partir del mateix dia 1 de setembre si la nova administració no posa un sistema de pagament addicional. En total, les autopistes de peatge de l’AP-2 i l’AP-7 sumen 375 quilòmetres, que seran gestionats pel Ministeri dirigit pel socialista José Luis Ábalos.

Els sectors que surten a licitació són a Girona (tram La Jonquera-Vidreres de l’AP-7 amb les àrees de servei de La Jonquera, Empordà i Gironès), a Tarragona (trams de l’AP-2 amb l’àrea de servei de Montblanc i l’AP-7 amb les de Penedès, Mèdol i Alt Camp) i a Lleida (tram de l’AP-2 des del límit amb Osca fins al límit amb la demarcació de Tarragona i les àrees de Lleida i Garrigues). També dos sectors més a Barcelona de l’AP-7, un que inclou les àrees de servei de La Selva, Montseny i Vallès i un altre que inclou la B-30 i les àrees de servei de Bellaterra i Porta de Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.