Puigdemont condiciona el suport a Aragonès al control de la CCMA i a que es potenciï el Consell per la República

L’expresident vol que el govern de la Generalitat estigui fiscalitzat per l’organisme que presideix i que la direcció dels mitjans públics estigui en mans d’algú de la seva confiança absoluta

Acte del Consell per la República, amb els seus màxims dirigents, presidit per Carles Puigdemont

Les dues condicions principals que entrebanquen el suport de JxCat a la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat afecten dos organismes: la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell per la República. El partit que presideix Carles Puigdemont exigeix que la CCMA estigui presidida per una persona de la seva absoluta confiança i que el Consell per la República tingui un paper destacat en la direcció política del país.

Puigdemont pretén que el Consell per la República esdevingui una mena de govern de la Generalitat a l’ombra. Tot i que quan el va presentar en societat va anunciar la voluntat que aquest organisme comptés amb un milió d’afilats, de moment en té prop de 93.000. Cada un dels membres del Consell ha de pagar 10 euros l’any, la qual cosa suposa prop d’un milió d’euros que s’escapen al control de la Hisenda pública espanyola i amb el qual els seus directius poden fer les despeses que creguin oportunes, ja que no estan sotmeses a cap mena de transparència i supervisió per part dels qui fan aquestes aportacions.

D’altra banda, el control de la CCMA s’ha convertit en una guerra oberta entre JxCat i ERC. Des de JxCat s’acusa el director de TV3 d’haver decantat aquest mitjà públic a favor del partit d’Oriol Junqueras. De fet, Puigdemont el que vol controlar és TV3. Creia que ho feia quan Artur Mas va col·locar Vicent Sanchis com a director. En el repartiment de càrrecs directius entre el món postconvergent i ERC, els primers van proposar Sanchis per dirigir TV3 mentre els republicans van col·locar Saül Gordillo al capdavant de Catalunya Ràdio. La presidència de la CCMA ha estat en mans de JxCat en tot moment: primer Brauli Duart i els darrers anys, Núria Llorach.

La negociació per repartir-se el pastís de TV3 i Catalunya Ràdio es fa ignorant les queixes dels treballadors d’aquests mitjans, el Col·legi de Periodistes i les facultats universitàries de Comunicació, que reclamen que es despolititzi la seva gestió. Si Aragonès vol ser president de la Generalitat sembla que haurà d’acceptar que Puigdemont triï els màxims responsables de la CCMA i tregui el màxim profit personal, polític i econòmic del seu Consell per la República.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.