JxCat manté l’abstenció i frustrarà que Aragonès sigui investit en segona votació

Artadi lamenta que el seu partit i ERC no hagin subscrit un acord de legislatura

Carles Puigdemont, intervenint en un acte de campanya de JxCat
Carles Puigdemont, intervenint en un acte de campanya de JxCat

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dilluns que els 32 diputats de la formació es tornaran a abstenir demà en la segona votació del debat d’investidura de Pere Aragonès (ERC) com a candidat a la presidència de la Generalitat, fet que frustrarà que el candidat republicà sigui investit aquest dimarts.

En una compareixença de premsa, Artadi ha explicat que la decisió d’abstenir-se ha estat presa per unanimitat per l’executiva i ha lamentat que no hi hagi un “acord de legislatura”, fet que “ens impedeix fer un pas endavant”.

Tot i això, la dirigent de JxCat ha assegurat que estan “segurs que arribarem a l’acord que el país necessita” i que “podrem tancar un acord de legislatura sòlid per tenir un govern fort i estable, que pugui fer front a les emergències i donar recorregut a la legislatura del 52%”.

Tot apunta que un dels principals esculls de la negociació entre ERC i JxCat ha estat el paper del Consell per la República en l’estratègia independentista, és a dir, el rol de l’expresident Carles Puigdemont.

Si no hi ha canvis en els properes hores, Aragonès només comptarà amb el suport dels 33 diputats del seu grup i dels 9 de la CUP.

 

 

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari