L’independentisme espanta el fantasma de les eleccions, però la negociació s’encalla

Esquerra té dos dies per convèncer Junts que els seus diputats votin dimarts a favor de la investidura d'Aragonès

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i la de JxCat, Elsa Artadi, han coincidit a descartar una repetició electoral a Catalunya per la impossibilitat d’investir un president de la Generalitat. Ho han dit entrevistades a TV3. Vilalta ha dit que descarta “absolutament” nous comicis i Artadi ha dit que no els contempla “en absolut”. “No especularem amb una nova convocatòria”, ha afegit.

Pel que fa a les negociacions, Esquerra i Junts s’hi han tornat a posar, intercanviant-se documents i missatges per tancar un acord. Cada hora compta fins dimarts a les 10 del matí, quan hi ha convocat el segon ple d’investidura.

Des d’Esquerra diuen i insisteixen que les diferències no són insalvables, que es pot aconseguir l’acord i dimarts investir Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat. En un acte de presentació del llibre de Carme Forcadell, Aragonès deia: “Seguim treballant, seguirem treballant des d’ara fins dimarts i per nosaltres no serà. Hi ha temps per poder arribar a un bon acord”.

Junts no és tan optimista i refreda les expectatives. Insisteix que cal un acord d’estabilitat i de legislatura, no només d’investidura, i això, com va avisar Jordi Sànchez, encara pot tardar setmanes. No el veuen a tocar, i menys encara per dimarts.

El paper del Consell per la República i del seu president, Carles Puigdemont, són un dels punts que encallen la negociació. Esquerra i la CUP apostaven per una taula a cinc, els tres partits independentistes i les entitats ANC i Òmnium, com a direcció estratègica de l’independentisme, una mena de “sanedrí” o “estat major”, com abans de l’1 d’octubre.

Junts defensa el seu funcionament actual. En aquest sentit, Junts recorda que a ells tampoc els agrada ni els convenç la taula de diàleg amb Madrid dels republicans, però que ho accepten i reclamen a Esquerra que també cedeixi per la seva part.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides