L’independentisme espanta el fantasma de les eleccions, però la negociació s’encalla

Esquerra té dos dies per convèncer Junts que els seus diputats votin dimarts a favor de la investidura d'Aragonès

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i la de JxCat, Elsa Artadi, han coincidit a descartar una repetició electoral a Catalunya per la impossibilitat d’investir un president de la Generalitat. Ho han dit entrevistades a TV3. Vilalta ha dit que descarta “absolutament” nous comicis i Artadi ha dit que no els contempla “en absolut”. “No especularem amb una nova convocatòria”, ha afegit.

Pel que fa a les negociacions, Esquerra i Junts s’hi han tornat a posar, intercanviant-se documents i missatges per tancar un acord. Cada hora compta fins dimarts a les 10 del matí, quan hi ha convocat el segon ple d’investidura.

Des d’Esquerra diuen i insisteixen que les diferències no són insalvables, que es pot aconseguir l’acord i dimarts investir Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat. En un acte de presentació del llibre de Carme Forcadell, Aragonès deia: “Seguim treballant, seguirem treballant des d’ara fins dimarts i per nosaltres no serà. Hi ha temps per poder arribar a un bon acord”.

Junts no és tan optimista i refreda les expectatives. Insisteix que cal un acord d’estabilitat i de legislatura, no només d’investidura, i això, com va avisar Jordi Sànchez, encara pot tardar setmanes. No el veuen a tocar, i menys encara per dimarts.

El paper del Consell per la República i del seu president, Carles Puigdemont, són un dels punts que encallen la negociació. Esquerra i la CUP apostaven per una taula a cinc, els tres partits independentistes i les entitats ANC i Òmnium, com a direcció estratègica de l’independentisme, una mena de “sanedrí” o “estat major”, com abans de l’1 d’octubre.

Junts defensa el seu funcionament actual. En aquest sentit, Junts recorda que a ells tampoc els agrada ni els convenç la taula de diàleg amb Madrid dels republicans, però que ho accepten i reclamen a Esquerra que també cedeixi per la seva part.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.