Espanya exigirà una PCR negativa als passatgers que arribin de França via terrestre per totes les fronteres

L'ordre entrarà en vigor dimarts i se suma a la que establia l'exigència als que viatgen via aèria o marítima

Frontera entre França i Espanya

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dissabte una ordre per la qual estableix l’exigència d’una prova diagnòstica d’infecció activa per a SARS-CoV-2 amb resultat negatiu, realitzada en les 72 hores prèvies a l’arribada d’Espanya, per als passatgers procedents de França també per via terrestre des de totes les fronteres. En el cas de l’hispano andorrana es controlaran els viatgers gals que vulguin arribar a Espanya travessant el punt fronterer del Pas de la Casa.

Aquesta ordre, que entrarà en vigor a partir de dimarts vinent, se suma a la que establia que els ciutadans procedents de França que viatgessin per via aèria o marítima havien de presentar una prova negativa, per la qual cosa a partir d’ara tots els viatgers de França, entrin per on entrin, estan obligats a presentar aquesta PCR negativa per a accedir a Espanya.

D’aquesta manera, totes les persones, majors de sis anys, procedents de zones de risc de França que arribin a Espanya per via terrestre hauran de disposar d’una prova PCR (RT-*PCR), una prova TMA o un altre tipus de prova diagnòstica per a SARS-*CoV2 basada en tècniques moleculars equivalents, amb resultat negatiu, realitzada en les 72 hores prèvies a l’arribada.

Es consideren zones de risc totes aquelles de França qualificades pel Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties amb nivell de risc de color vermell fosc, vermell, taronja o gris, sobre la base dels indicadors combinats establerts en la Recomanació (UE) del Consell d’1 de febrer de 2021 per la qual es modifica la Recomanació (UE) sobre un enfocament coordinat de la restricció de la lliure circulació en resposta a la pandèmia de covid-19.

Excepcions

Això sí, tal com es recull en el BOE, queden exceptuats d’això els professionals del transport per carretera en l’exercici de la seva activitat professional, els treballadors transfronterers i els residents en zones frontereres, en un radi de 30 km al voltant del seu lloc de residència.

El règim de sancions en cas de l’incompliment és el contemplat en el títol VI de la Llei 33/2011 General de Salut Pública, referit a infraccions i sancions. Aquesta ordre entrarà en vigor dins de tres dies i durarà fins que el Govern declari la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides