La CUP retreu a Junts que no hagi fet els deures per investir Aragonès

Els anticapitalistes avisen que el pacte signat amb ERC és un punt de partida "de mínims" i caldrà anar-lo millorant

La líder de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha presumit en la seva intervenció en el debat d’investidura d’haver fet els “deures” i ha retret a JxCAT que no els hagi fet per investir el republicà Pere Aragonès com a president de la Generalitat, encapçalant el bloc independentista.

També ha defensat el rol central de la seva formació per avançar en una legislatura de “conflicte, confrontació i alliberament”. Sabater ha confirmat el vot favorable dels nou diputats anticapitalistes a la investidura del candidat d’ERC a la presidència, però ha advertit que l’acord amb els republicans és “de mínims” i caldrà anar-lo millorant en les pròximes setmanes.

Sabater ha demanat deixar de banda “batalletes i partidismes” per no repetir una nova legislatura com la passada i ha defensat les propostes de reforma de la CUP, que ha situat com a grans consensos de país.

D’altra banda, ha advertit que només fora del marc autonòmic es podran dur a terme les polítiques socials i econòmiques necessàries, i ha volgut apel·lar els comuns perquè “recuperin l’esperit d’impugnació del règim del 15-M” per sumar forces amb l’independentisme. “Les lluites han d’anar juntes i són indestriables”, ha remarcat, i ha deixat clar que l’independentisme és un “aliat” de la lluita pels drets socials.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari