La CUP retreu a Junts que no hagi fet els deures per investir Aragonès

Els anticapitalistes avisen que el pacte signat amb ERC és un punt de partida "de mínims" i caldrà anar-lo millorant

La líder de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha presumit en la seva intervenció en el debat d’investidura d’haver fet els “deures” i ha retret a JxCAT que no els hagi fet per investir el republicà Pere Aragonès com a president de la Generalitat, encapçalant el bloc independentista.

També ha defensat el rol central de la seva formació per avançar en una legislatura de “conflicte, confrontació i alliberament”. Sabater ha confirmat el vot favorable dels nou diputats anticapitalistes a la investidura del candidat d’ERC a la presidència, però ha advertit que l’acord amb els republicans és “de mínims” i caldrà anar-lo millorant en les pròximes setmanes.

Sabater ha demanat deixar de banda “batalletes i partidismes” per no repetir una nova legislatura com la passada i ha defensat les propostes de reforma de la CUP, que ha situat com a grans consensos de país.

D’altra banda, ha advertit que només fora del marc autonòmic es podran dur a terme les polítiques socials i econòmiques necessàries, i ha volgut apel·lar els comuns perquè “recuperin l’esperit d’impugnació del règim del 15-M” per sumar forces amb l’independentisme. “Les lluites han d’anar juntes i són indestriables”, ha remarcat, i ha deixat clar que l’independentisme és un “aliat” de la lluita pels drets socials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides