La baixa audiència del ‘Nexes’ de Terribas i Basté fa perdre el lideratge de TV3 els dimecres

El ‘share’ de Telecinco va ser del 15,2% i el de la televisió que dirigeix Vicent Sanchis del 14,5%

Els fluixos resultats d’audiència del programa Nexes de TV3, que presenten Mònica Terribas i Jordi Basté, ha arrossegat la cadena pública catalana a perdre el lideratge de l’audiència dels dimecres. Aquest dimecres 24 de març, Nexes no va quedar ni tan sols entre els vint programes més vistos a Catalunya i va ser seguit per 202.000 espectadors, un 9,6% de l’audiència, segons els informes diaris que fa l’empresa Kantar Media per TV3. El servei de premsa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no va poder fer aquest dijous la clàssica nota en la qual llueix el lideratge d’audiència de TV3 el dia anterior. Aquest dimecres, TV3, amb un 14,5% de share, va quedar per darrere de Telecinco, que va fer un 15,2%. Antena 3 va obtenir un 12,5% i La Sexta, un 8,4%.

El seguiment dels TN del migdia i del vespre i del programa Està passant no va ser suficient per compensar el de l’informatiu de Telecinco de les 21 hores i dels programes Sálvame tomate, La isla de las tentaciones i La isla de las tentaciones: express. Els 202.000 espectadors de Nexes van quedar lluny dels 343.000 de La Isla de las tentaciones: express, que va començar a la mateixa hora: les deu de la nit. També va quedar molt per sota dels 313.000 espectadors de La isla de las tentaciones, que es va emetre a partir de les onze. Aixi mateix, va fer pitjor share que El Intermedio, del Gran Wyoming, a La Sexta, que va començar a les 21:30 i va tenir 282.000 espectadors i que El Hormiguero, de Pablo Motos, a Antena 3, que va començar a les deu i en va aconseguir 311.000.

Nexes es va estrenar el 17 de febrer, amb 345.000 espectadors i una quota de pantalla del 16,1%. Al programa d’aquest dimecres, va perdre 143.000 espectadors i 6,5% de quota de pantalla en relació a aquella estrena.

La CCMA va comprar Nexes a una productora creada un any abans, Arena Sports Media, mitjançant un contracte que porta data del 29 de juliol, dotze dies després que Mònica Terribas anunciés que la temporada 2020-2021 no presentaria el programa El matí de Catalunya Ràdio amb el qual encara tenia un any de compromís. L’encàrrec estava previst que tingués una durada de vuit mesos i es va signar per un valor d’1,35 milions d’euros. El passat 23 de desembre, la CCMA va donar 58.349 euros més a Arena Sport Media mitjançant una addenda al contracte anterior amb la descripció “necessitats Covid”. Els diners que la CCMA ha pagat per aquest programa surten dels sis milions que el Departament de Cultura de la Generalitat li va traspassar pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”.

La posada en escena de Nexes és complicada i acaba confonent l’espectador i els propis presentadors. Un centenar de persones es desplacen per un terra que simula un rusc i expliquen les seves experiències amb un verb com a motiu de cada programa. El del dimecres passat era Triar. Al web del programa no hi consta que la producció corri a càrrec d’Arena Sport Media. Sí que hi figuren com a productors  executius associats Xavier de Pol, el propietari d’aquesta productora, i Gilbert Arroyo, que fa prop de 20 anys que treballa a Mediapro, on actualment és responsable de Continguts. El muntatge musical el fa Sergi Cutillas, treballador de la CCMA i marit de Mònica Terribas. A ella la vesteix Serra Claret; a Jordi Basté, Señor.

(Visited 827 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari