Junts s’absté i frustra la investidura del republicà Pere Aragonès en primera volta

Els potsconvergents proposen al republicà que renunciï a la segona votació d'investidura, però aquest s'hi oposa

La primera volta de la investidura del candidat d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha quedat frustrada com s’havia anunciat per la negativa de Junts, que s’han abstingut i això ha fet fracassar l’elecció del candidat republicà. Així, la investidura queda ajornada per a una segona volta, que se celebrarà aquest pròxim dimarts. El resultat de la votació ha anat com s’esperava: 42 vots a favor, 61 en contra i 32 abstencions.

No contents amb l’abstenció, Junts han aprofitat el ple d’investidura per demanar a Aragonès que renunciï a la segona votació per centrar-se en la negociació. Identifiquen així que l’acord està llunyà i que encara queda molta feina per fer. Una feina que no creuen tenir enllestida abans de la segona volta. Això sí, els potsconvergents han dit que no qüestionen a l’aspirant republicà i que no especulen amb fer noves eleccions.

Per la seva banda, Aragonès ha fet pública la negativa de la seva formació ha renunciar a la votació de la segona volta i ha reclamat a Junts “superar les malfiances”. En termes similars s’ha pronunciat la CUP, que ha votat a favor d’Aragonès i que ha retret a Junts que no hagi fet els deures per investir Aragonès.

En la seva intervenció final, en resposta a la intervenció de la portaveu d’Esquerra Marta Vilalta, i sabent-se perdedor de la investidura, Aragonès s’ha dirigit als diputats de la majoria independentista, especialment als de Junts, per recordar-los que Esquerra al revés sempre ha donat el vot favorable als postconvergents. Els ha convocat “demà mateix, si cal” per trobar un acord i no dilatar la investidura més temps.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari