Sanitat vol tancar l’interior dels bars i restaurants si hi ha més de 150 casos per cada 100.000 habitants

Es tracta d'un altre pla dels tècnics de Sanitat que ha d'aprovar el Consell Interterritorial

Sanitat vol tancar l’interior dels bars i restaurants si la incidència acumulada arriba als 150 casos de coronavirus per 100.000 habitants. El Ministeri planteja aquesta opció en el document ‘Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de la covid-19’, aprovat el 26 de febrer a la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta i publicat la setmana passada en els butlletins oficials.

A més, el departament de Carolina Darias recalca que les terrasses que tinguin almenys tres paraments i sostre s’han de considerar també com interiors. Està previst que la Comissió Interterritorial de Salut Pública abordi aquest la proposta.

El document també estableix que no es podrà consumir a la barra llevat que el territori estigui en el que s’anomena nova normalitat (menys de 25 casos per 100.000 habitants).

D’altra banda, les terrasses seguiran obertes tot i que amb limitacions d’horari i d’aforament en els nivells de risc alt (150 casos per 100.000 habitants). Però si el territori supera els 500 casos per 100.000 habitants, es tancaran.

Segons les dades oficials de dimecres 24, fins a cinc comunitats autònomes es veurien afectades, a més de Ceuta (254) i Melilla (511). Aquestes són les autonomies per sobre del llindar: Madrid (228), Euskadi (200), Navarra (185) Catalunya (172) i Astúries (159).

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.