La militància de la CUP aprova el preacord amb ERC

Les assemblees, per un 59%, es decanten per investir Pere Aragonès

Acte de la CUP amb representants d'ERC
Acte de la CUP amb representants d'ERC

Pere Aragonès comptarà aquest divendres amb el vot favorable dels nou diputats de la CUP per mirar de ser investit president de la Generalitat, després que la militància cupaire s’hagi inclinat, per un 59,3% dels vots, per avalar el preacord assolit amb ERC. No obstant això, les assemblees també han considerat que la CUP ha de seguir negociant detalls del preacord.

D’aquesta manera, Aragonès arribarà al debat d’investidura d’aquest divendres amb 42 vots assegurats: els 33 de la bancada d’ERC i els nou de la CUP. En canvi, no ha lligat el suport dels 32 representants de Junts per a aquesta primera votació, en la qual necessitaria assolir els 68 vots que marquen el llindar de la majoria absoluta.

En cas que no sigui investit aquest divendres, l’aspirant d’ERC tindrà una segona oportunitat la setmana vinent, quan podrà ser elegit president per majoria simple.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va proposar oficialment Aragonès com el candidat a la investidura aquest dimecres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides