Els reis d’Espanya visiten Andorra posant fi a una anomalia històrica

És el primer cop que un cap d'Estat espanyol visita oficialment el Principat en els set segles de la seva història

Els Reis d’Espanya, Felip VI i Letizia, han arribat aquest migdia a Andorra en helicòpter a l’Estadi Comunal de la capital del Principat, en la que és primera visita oficial que realitza un cap d’Estat espanyol al Principat d’Andorra per corregir el que es considera una anomalia històrica.

El Principat d’Andorra és un país amb set segles d’història, que té més 77 mil habitants dels quals 27.000 també tenen la nacionalitat espanyola. Tot i que la prefectura de l’Estat andorrà se la reparteixen els dos coprínceps, el bisbe de la Seu d’Urgell i el president francès, en tota la seva història mai s’havia produït la visita d’un cap d’Estat d’Espanya al país dels Pirineus.

Aquest dijous, els reis han estat rebuts pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, el representant del copríncep francès (el president de la República Francesa, Emmanuel Macron), Patrick Strozda, el cap de govern andorrà, Xavier Espot, i la Síndica General, Roser Suñé. Seguidament, han visitat el Comú d’Andorra la Vella, on els ha rebut la cònsol major, Conxita Marsol.

Durant la tarda, la Reina es reuneix amb la ministra andorrana d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el Rei visita les dependències de l’Executiu a l’edifici Administratiu, on es reuneix amb el cap de govern del Principap i manté una trobada institucional entre ambdues delegacions. El primer dia de visita oficial clourà amb el sopar ofert pels coprínceps a un hotel de la capital.

Pel que fa al divendres, els reis d’Espanya visitaran el Col·legi espanyol María Moliner i al conjunt arquitectònic romànic de Santa Coloma i l’Espai Columba amb la ministra andorrana Sílvia Riva. Finalment, es desplaçaran a Ordino, on hi ha previst el dinar ofert pel cap de govern del Principat a l’era de Casa Rossell, i una visita a la casa-museu d’Areny Plandolit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.