El cafè de filtre americà i l’estratègia 6.25 de Mercadona entre les grans innovacions del consum a Espanya

L’Institut Cerdà ha donat a conèixer, durant la celebració de la quarta edició de l’Observatori d’Innovació en Gran Consum, les innovacions del sector el 2020. Entre els reconeixements destaquen el cafè de filtre americà Hacendado i l’Estratègia 6.25, una sèrie d’accions que Mercadona està duent a terme per reduir el plàstic. 

El cafè, que elabora el proveïdor Totaler UCC Coffee Spain a les seves instal·lacions de Logronyo (La Rioja), ha estat premiat com a innovació de producte perquè és una manera senzilla i pràctica de prendre’s un cafè de filtre de tipus americà sense la necessitat de cafetera. 

D’altra banda, l’Estratègia 6.25, el pla d’acció que ha desenvolupat l’empresa i que s’emmarca dins de l’estratègia global “Sí a seguir cuidant el Planeta“, ha estat reconegut dins de la categoria d’innovació de processos perquè suposa un salt qualitatiu a l’hora d’abordar aquest tema de manera global i alineada amb l’economia circular on, a més, s’involucra el consumidor.

Margarita Muñoz, directora general d’Economia Circular de Mercadona, ha explicat durant la celebració de l’acte que es tracta de “sis accions concretes per assolir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % el plàstic als envasos de les nostres marques, reciclar tots els residus plàstics que generem en els nostres processos i aconseguir que tots els nostres envasos siguin reciclables”. 

Com a novetat, l’informe també ha inclòs un apartat amb les iniciatives més innovadores desenvolupades per les empreses del sector, que han demostrat el seu caràcter de sector essencial per a gestionar la situació de crisi sanitària, social i econòmica derivada de la covid-19. En aquest sentit, també s’ha reconegut com a innovació social la iniciativa #AixòNOhadePARAR, que ha evolucionat a #EActiVat amb més de 5.500 empreses adherides.

L’Observatori reconeix aquest moviment, que es va iniciar a mitjans de març de l’any passat amb l’objectiu de visibilitzar l’esforç de totes les empreses i dels seus treballadors per seguir treballant i reinventant-se, i que actualment ha esdevingut un punt de trobada, formació i inspiració que serveix d’estímul per a reactivar l’economia.

 

EL MODEL DE COINNOVACIÓ DE MERCADONA

Mercadona disposa d’un Model de coinnovació que sorgeix d’una prioritat: escoltar constantment “El Cap” (client) i pensar a com satisfer-lo amb el desenvolupament d’iniciatives que li aportin valor. Per assolir aquest objectiu, des del 2011 desenvolupa la seva Estratègia Davantal, que es basa a compartir amb els clients experiències i costums de consum, neteja de la llar, higiene personal i cura de mascotes, per traslladar-los després als proveïdors i impulsar, així, una col·laboració directa en el procés d’elaboració dels millors productes desenvolupats i fabricats des de l’experiència del client.

Aquest projecte pioner és un valor diferencial de la companyia que, any rere any, multiplica la creativitat i reforça la innovació. La cadena disposa de centres de coinnovació, on treballen diàriament especialistes que s’encarreguen de copsar i observar, en aquests espais i a peu de botiga, les preferències i necessitats dels “Caps” per poder-los oferir solucions encertades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.