Màrius Serra és el col·laborador millor pagat a ‘El matí de Catalunya Ràdio’

Cobra 13.200 euros pel seu ‘Enigmàrius’ mentre que Peyu i Jair Domínguez ingressen 10.500 euros cadascun per una secció diària i Albert Pla se n’enduu 6.900

Màrius Serra, en una imatge del seu web 'Món Enigmàrius'

L’enigmista Màrius Serra és el col·laborador més ben pagat del programa El matí de Catalunya Ràdio, que dirigeix i presenta Laura Rosel. Cobra 13.200 euros per fer una secció diària que porta el nom de Món Enigmàrius. A primera hora del matí, planteja un repte que consisteix en endevinar una paraula a partir de les pistes que dona. A les 11 es tanca la recollida de respostes i una de les persones assistents al programa diu un número a l’atzar que correspondrà a un dels assignats als oients que hagin encertat la solució. Cada any s’organitza una competició entre els oients que han encertat més respostes durant tota la temporada. En la línia de retallada de la despesa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Màrius Serra ha cobrat aquesta temporada 1.400 euros menys que l’anterior. En la temporada 2019-2020 va ingressar 15.600 euros. Col·laborava aleshores amb Mònica Terribas. Màrius Serra fa una secció molt semblant al programa The Weekly Mag, de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que dirigeix i presenta Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont. Es diu The guess word. A l’espai de transparència de la XAL, que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, mai hi ha aparegut quant cobra per fer-la, tot i que el programa i la seva secció ja fa tres anys que s’emeten.

Darrere de Màrius Serra, els col·laboradors que cobren més per la seva participació a El matí de Catalunya Ràdio són els humoristes Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez. Fan torns per fer un comentari diari, que dura pel volts d’un minut i titulen Bon dia de merda. Per fer-lo, afegeixen 10.500 euros als diners que ja ingressen per realitzar, també diàriament, el programa El búnquer, que costa 160.000 euros. Aquesta secció ha provocat diverses queixes pels seus comentaris. L’últim incident el va provocar Domínguez quan va afirmar-hi que “si volem construir un país, cal trobar la gent disposada a morir per Catalunya”. Albert Pla, que fa una secció batejada amb el nom de Se suposa, rep 6.900 euros per criticar els Borbons cada quinze dies.

Laura Rosel va signar el contracte per dirigir i presentar El matí de Catalunya Ràdio durant dos anys per 280.000 euros. Albert Segura, sotsdirector del programa, en cobrarà 140.000. Entre tots dos, cobren el mateix que la CCMA pagava a Mònica Terribas: 420.000 euros per dues temporades.

Els tertulians cobren, en la seva majoria, 3.600 euros, però també n’hi ha que s’han d’acontentar amb 700. Entre els primers trobem comentaristes com Marta Lasalas, Jaume Barberà, Sergi Sol, Sílvia Barroso, Sara González, Laura Aznar, Ferran Casas, Jordi Barbeta, Toni Bolaño, Milagros Pérez Oliva, Manuel Manchón, Esther Vera, Fidel Masreal o Isabel García Pagán. Entre els segons hi ha Sònia Andolz, Marçal Sintes, Gemma Ubasart o Roger Tugas. N’hi ha, com Toni Bolaño o Laura Aznar, que apareixen als dos apartats i sumen 4.300 euros. Andreu Barnils es queda a mig camí: 4.000 euros.

Molts especialistes en temes concrets cobren uns 4.600 euros, però el ventall s’enfila fins els 5.520 que cobren Santi Villas i Toni de la Torre, per fer crítica de televisió i cine, o baixa fins els 2.640 que rep Anna Guitart per tractar temes literaris. Miqui Puig, Marina Rosell, Pau Riba i Jaume Sisa són dels que arriben als 4.600 euros. Genís Roca parla de tecnologia per aquesta quantitat i Ramon Besa d’esports per 4.800 euros. En canvi, Lluís Gavaldà només va rebre 120 euros per una intervenció puntual. D’altres especialistes cobren 4.140 euros. És el cas de Queco Novell (humor), Quico Sallès (política i jutjats) o Núria Jar (ciència). Als dibuixants que fan les vinyetes que es pengen al web del programa –Miquel Ferreras, Jaume Capdevila (KAP), Raquel Riba, Marta Puig i Raquel García– els paguen 3.150 euros. El matí de Catalunya Ràdio reparteix entre presentadors i col·laboradors uns 700.000 euros per temporada.

(Visited 4.079 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Màrius Serra és el col·laborador millor pagat a ‘El matí de Catalunya Ràdio’”

Feu un comentari