El toc de queda es queda com està

Catalunya, Andalusia i Madrid han rebutjat el tancament d'activitats a les 20 hores i Sanitat hi ha renunciat

El Ministeri de Sanitat i les comunitats mantindran les restriccions previstes per a Setmana Santa sense canvis malgrat l’augment de casos de coronavirus a l’Estat. El departament que dirigeix Carolina Darias havia sondejat les autonomies per avançar el tancament de les activitats no essencials a les 20 hores, però finalment la mesura ni tan sols s’ha debatut al consell interterritorial de Salut celebrat aquest dimecres a la tarda.

Catalunya era una de les autonomies contràries a l’enduriment de mesures. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, s’ha mostrat contrari que pel fet que Madrid “ha considerat legítimament fomentar la interacció social” altres comunitats haguessin d’adoptar mesures més restrictives. La consellera de Salut, Alba Vergès, ja havia descartat al matí avançar el toc de queda.

Andalusia i Madrid també s’oposaven a l’enduriment de les mesures, que només veia amb bons ulls Castella i Lleó. Aquesta comunitat ja va avançar el toc de queda a les 20 hores de forma unilateral a l’octubre, una mesura que van tombar els tribunals perquè l’estat d’alarma actual no la permet.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari