Comença el judici de Nuet al Suprem

El diputat d'ERC al Congrés està acusat d'un delicte de desobediència per permetre la tramitació de les lleis de desconnexió a la Mesa del Parlament

Joan Josep Nuet
Joan Josep Nuet

La Sala Penal del Tribunal Suprem acull aquest dimecres l’inici del judici del diputat d’ERC al Congrés Joan Josep Nuet, acusat d’un delicte de desobediència per haver permès, com a membre de la Mesa del Parlament de Catalunya, la tramitació de les lleis de desconnexió promogudes pels partits independentistes l’any 2017.

El judici de Nuet, que té lloc quan han passat dos anys des que van ser condemnats per sedició els dirigents del procés, entre els quals l’expresidenta de la cambra catalana Carme Forcadell, arriba després que els seus altres excompanys independentistes de la Mesa fossin condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a un any i vuit mesos d’inhabilitació i al pagament de 30.000 euros de multa.

En aquest judici, que es desenvoluparà fins dijous, declararan alguns membres de la Mesa de la XI legislatura del Parlament, entre els quals Carme Forcadell, Lluís Corominas, José María Espejo-Saavedra (Cs) i David Pérez (PSC), així com els lletrats de la cambra d’aleshores.

Nuet, que va votar contra la tramitació de diverses propostes però a favor de la llei del referèndum, s’enfronta a una petició per part de la Fiscalia de 16 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa.

Aquest dimecres, en declaracions al programa de la Cadena SER Aquí Cuní, Nuet ha avançat que explicarà al Suprem “que la millor manera de complir la Constitució és permetent el debat democràtic als parlaments”. “Quan això ho censurem, possiblement la Constitució pateix molt més que si el debat es produís”, ha afegit.

“No només se m’està jutjant a mi. S’està jutjant el parlamentarisme, la qualitat democràtica i el tipus de sistema de drets i llibertats d’aquest país”, assegura el diputat d’ERC.

(Visited 152 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari