Aznar i Rajoy neguen la caixa B del PP i també haver cobrat sobresous

Els expresidents del govern espanyol han declarat per videoconferència en el judici pel cas Bárcenas

Tant José María Aznar com Mariano Rajoy han negat reiteradament avui en judici del cas Bárcenas haver rebut cap sobresou durant la seva època al PP i també l’existència d’una comptabilitat paral·lela al partit.

El judici per la caixa B del PP ha arribat aquest dimecres a la desena sessió amb el torn dels testimonis més esperats: els expresidents del govern espanyol, que declaren per videoconferència.

Aznar, que ha intervingut primer i amb la mascareta posada, ha negat tots els extrems, des de tenir coneixement d’una suposada caixa B fins a haver rebut sobresous o haver ordenat compensacions econòmiques. Però només ha posat la mà al foc per ell. L’exdirigent del PP ha comparegut amb el seu estil habitual, desafiant, enfrontant-se amb els advocats de les acusacions particulars. Entre ells Gonzalo Boye, de qui ha subratllat que és advocat de Carles Puigdemont. Però també amb la resta. “Vinc en condició de testimoni, no de tertulià”, ha respost a les seves reiterades preguntes.

En termes similars s’ha pronunciat el predecessor d’Aznar, Mariano Rajoy. Aquest, també per videoconferència, però amb la cara descoberta, ha negat haver rebut cap sobresou a través de sobres amb diners en efectiu. També s’ha desmarcat de les qüestions econòmiques del PP i ha assegurat que ell no se n’ocupava. En els 40 anys de militància de Rajoy al PP, dels quals 14 anys en va ser president, ha remarcat que ningú li va parlar mai de la caixa B i dels mecanismes per blanquejar diners d’aquest finançament irregular.

Bárcenas va dir al jutge que Rajoy era coneixedor d’aquesta caixa B i que va destruir la documentació que tenia amb una màquina de triturar papers al seu despatx, però l’expresident ho ha negat categòricament. Sobre les inicials “M. Rajoy” que consten als papers de Bárcenas, Rajoy ha dit que és “mentida”.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari