La Moncloa alerta ERC i la CUP sobre nodrir expectatives “impossibles de complir”

El govern insisteix en el "retrobament" i rebutja un dejà vu en la política catalana

María Jesús Montero
María Jesús Montero

La ministra i portaveu del govern d’Espanya, María Jesús Montero, ha reaccionat al preacord entre ERC i la CUP per investir Pere Aragonès com a pròxim president de la Generalitat alertant contra el fet de generar “expectatives que són impossibles de complir en el nostre ordenament constitucional i legal”.

En aquest sentit, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, Montero ha afegit que el govern d’Espanya aposta pel retrobament i ha rebutjat un eventual “dejà vu” a la política catalana com a resultat d’un acord de les forces independentistes, que doni lloc a una altra “fugida endavant”.

El preacord ERC-CUP preveu mantenir fins al 2023 la taula de diàleg amb el govern d’Espanya i activar un “nou embat democràtic” si el diàleg no proporciona fruits a l’independentisme, una possibilitat sobre la qual Montero ha afirmat que el govern s’ha mantingut “molt ferm” en plantejar els límits del diàleg que han mantingut amb representants de la Generalitat.

La ministra ha reiterat que “la resolució del conflicte a Catalunya passa pel diàleg” i ha demanat que el nou govern català tingui capacitat de dialogar, i s’estigui de generar “falses expectatives” sense encaix en l’ordenament jurídic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.