Junts refreda la investidura perquè ara no hi ha un acord “prou sòlid”

Sànchez situa el pacte d'aquí a "dies o setmanes" i reclama protagonisme per l'expresident Puigdemont

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

Tres dies abans que acabi el termini per a la primera votació d’investidura i quan ERC ja ha tancat un preacord amb la CUP, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha llançat un avís contundent als republicans: encara no s’ha aconseguit tancar un acord “prou sòlid” per a un govern estable i cal seguir negociant. Així, Junts refreda la investidura del republicà, Pere Aragonès, situant-la d’aquí a “dies o setmanes”

Ho ha fet en el marc d’una conferència a Barcelona, sota el títol Un govern per fer, un govern per ser, aprofitant un permís amb el qual ha pogut sortir de la presó de Lledoners. A la primera fila, hi havia la presidenta del Parlament, Laura Borràs, els consellers de Junts, el vicepresident del Govern i candidat a la presidència, Pere Aragonès, i la portaveu republicana, Marta Vilalta, a més de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

Sànchez ha reiterat a Aragonès el suport perquè tiri endavant un nou Govern i ha assegurat que Junts “no especularà ni jugarà al càlcul de noves eleccions ni proposarà un candidat ni condicionarà qui ha de ser el candidat d’ERC” sinó que impulsarà que Catalunya disposi d’un nou executiu fort, amb capacitat de lideratge i determinat a donar resposta a les emergències que amenacen el país i a la resolució del conflicte polític amb l’Estat.

Ara bé, ha reconegut que l’acord està verd, però que és possible sempre que hi hagi més temps per negociar. “Estem convençuts que ben aviat, en els pròxims dies o setmanes, podrem dir que sí, sense el risc de tornar a caure en situacions ja viscudes que minvin l’autoritat del Govern i la seva eficàcia, i de retruc, el Parlament”.

Sánchez també ha reclamat més protagonisme per l’expresident Carles Puigdemont i que el Consell de la República lideri el nou “embat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.