ERC i la CUP pacten una revàlida per al govern i una data límit per a la taula de diàleg en dos anys

El preacord per a la investidura d'Aragonès subordina el Consell per la República a un òrgan de coordinació independentista

Pere Aragonès
Pere Aragonès

ERC i la CUP han subscrit un preacord per a la investidura de Pere Aragonès com a pròxim president de la Generalitat que inclou una qüestió de confiança a mig mandat i l’establiment d’un termini límit per a la taula de diàleg amb el govern espanyol, que s’exhaureix en dos anys.

D’aquesta manera, la CUP es compromet a atorgar un marge a la taula de diàleg entre representants de la Generalitat i del govern espanyol, i només es planteja formar-ne part si s’assoleixen els objectius de l’autodeterminació i l’amnistia.

Una de les novetats és a creació d’un òrgan de coordinació independentista, que s’encarregarà de resoldre les diferències que sorgeixin entre els partits, i d’aplicar els consensos que s’assoleixin.

Pel que fa al Consell per la República, promogut per l’expresident Carles Puigdemont, el preacord ERC-CUP el subordina a una mesa de coordinació estratègica, que exerceix aquesta funció entre els espais independentistes existents, entre els quals també l’assemblea de càrrecs electes.

El document generat per ERC i la CUP contempla com a escenaris que la taula de diàleg amb el govern espanyol doni els fruits que desitgen, i que fracassi en aquest sentit. En el segon cas, aquests dos partits es comprometen a generar les condicions d’un “embat democràtic”, les característiques del qual assenyalen que haurà de concretar “el conjunt de l’independentisme”, recull Europa Press.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari