ERC i la CUP pacten una revàlida per al govern i una data límit per a la taula de diàleg en dos anys

El preacord per a la investidura d'Aragonès subordina el Consell per la República a un òrgan de coordinació independentista

Pere Aragonès
Pere Aragonès

ERC i la CUP han subscrit un preacord per a la investidura de Pere Aragonès com a pròxim president de la Generalitat que inclou una qüestió de confiança a mig mandat i l’establiment d’un termini límit per a la taula de diàleg amb el govern espanyol, que s’exhaureix en dos anys.

D’aquesta manera, la CUP es compromet a atorgar un marge a la taula de diàleg entre representants de la Generalitat i del govern espanyol, i només es planteja formar-ne part si s’assoleixen els objectius de l’autodeterminació i l’amnistia.

Una de les novetats és a creació d’un òrgan de coordinació independentista, que s’encarregarà de resoldre les diferències que sorgeixin entre els partits, i d’aplicar els consensos que s’assoleixin.

Pel que fa al Consell per la República, promogut per l’expresident Carles Puigdemont, el preacord ERC-CUP el subordina a una mesa de coordinació estratègica, que exerceix aquesta funció entre els espais independentistes existents, entre els quals també l’assemblea de càrrecs electes.

El document generat per ERC i la CUP contempla com a escenaris que la taula de diàleg amb el govern espanyol doni els fruits que desitgen, i que fracassi en aquest sentit. En el segon cas, aquests dos partits es comprometen a generar les condicions d’un “embat democràtic”, les característiques del qual assenyalen que haurà de concretar “el conjunt de l’independentisme”, recull Europa Press.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.