El nanosatèl·lit finançat pel Govern s’enlaira amb bandera espanyola

El secretari de Polítiques digitals, David Ferrer, present en l'enlairament, amaga amb el seu cos la rojigualda

El nanosatèl·lit Enxaneta, que es va enlairar aquest dilluns des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, després de dos intents frustrats, ho va fer sota bandera espanyola, segons va informar la companyia GK Launch Services, que va ser l’encarregada de posar en òrbita 38 satel·lits de 18 països diferents, i publica l’e-notícies.

El digital també es fa ressò de la presència al cosmòdrom del secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat, David Ferrer. Aquest es va fotografiar davant del cartell de l’esdeveniment, tapant la bandera espanyola.

“Les polítiques digitals són estratègiques al segle XXI. L’estratègia Catalunya Newspace és cabdal per aprofitar l’oportunitat econòmica de la democratització de l’espai. Tenim talent, els centres d’R+D, les empreses i al Govern alineats per fer-ho possible. Junts som imparables”, va manifestar en el tuit on va publicar les imatges.

Aquest és el primer projecte espacial finançat per la Generalitat de Catalunya, en el qual hi han participat les empreses Open Cosmos i Sateliot. La Generalitat té previst enlairar entre sis i vuit petits satèl·lits a l’espai fins al 2023, amb una inversió de 18 milions d’euros. L’Enxaneta ha de facilitar les connexions 5G a Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.