Sanitat dona llum verda a vacunar amb AstraZeneca fins als 65 anys a Espanya

El Consell Interterritorial de Salut ha ratificat la mesura després d'escoltar els experts

Espanya començarà a vacunar persones de fins a 65 anys amb AstraZeneca per agilitzar la immunització de més de sis milions de ciutadans que estaven fora de les recomanacions de Sanitat per al fàrmac desenvolupat per la Universitat d’Oxford. El grup de població entre 55 i 65 anys suma prop de 6,8 milions de persones.

Els acords del Consell Interterritorial de Salut, que formen el ministeri de Sanitat i les conselleries de Salut de les comunitats autònomes, han intentat proporcionar aquest dilluns una dobla empenta al pla de vacunació a Espanya. D’una banda, ha oficialitzat el reinici aquest dimecres de l’administració d’AstraZeneca -paralitzada pel cas de trombes en persones que havien rebut una dosi- i, de l’altra, s’ha estès l’ús al grup de 55 a 65 anys.

Aquest desbloqueig facilita que gairebé un milió de dosis d’AstraZeneca, que havien estat remeses a les comunitats autònomes i estaven a l’espera de poder aplicar-se, comencin a inocular. Una mica menys de la meitat de totes les rebudes, segons les dades del Ministeri.

La idea és que dimecres es reprengui la vacunació amb els grups que es van veure suspesos: sanitaris i docents. Després s’incorporarà la població general de 65 anys cap avall, segons detallen des de la reunió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.