La Generalitat posa l’Enxaneta en òrbita

El primer nanosatèl·lit finançat pel govern català s'ha enlairat finalment aquest dilluns

El nanosatèl·lit Enxaneta, s’ha enlairat aquest dilluns des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, després de dos intents frustrats. Aquest és el primer projecte espacial finançat per la Generalitat de Catalunya, en el qual hi han participat les empreses Open Cosmos i Sateliot.

Aquest és el primer dels nanosatèl·lits que el govern català té previst posar en òrbita dins del programa NewSpace de Catalunya, el qual ja s’ha qualificat de la NASA catalana. De fet, la Generalitat té previst enlairar entre sis i vuit petits satèl·lits a l’espai fins al 2023, amb una inversió de 18 milions d’euros.

El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, que ha seguit el llançament des del centre CosmoCaixa de Barcelona, ja va anunciar que l’objectiu del govern és que aquest nou sector generi uns 1.200 llocs de treball i una facturació de fins a 280 milions d’euros en els pròxims quatre anys.

L’Enxaneta ha de facilitar les connexions 5G a Catalunya, i en aquest context, el conseller Puigneró ha afirmat que el llançament d’avui “és la culminació de dos anys de treball i esforços de molta gent de fora i de dins del govern, i el seu nom representa l’essència i l’esperit de l’enorme tradició castellera”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides