Junts assenyala el PDECat com a successor “únic” de Convergència

Ho fa després que Palau de la Música Catalana hagi reclamat els diners pel finançament irregular de CDC

Artur Mas i Elsa Artadi

El Palau de la Música reclama a Junts i al PDECat que paguin el decomís de 6,6 milions d’euros derivat de la sentència dictada sobre el saqueig a la institució cultural. L’entitat sosté que les formacions que lideren Carles Puigdemont i David Bonvehí són “continuadores” de Convergència, que va ser el partit condemnat per finançament irregular a través del Palau.

Aquest és l’argument que fa servir el Palau: “Es constata que primer la marca de Junts i després el partit amb idèntica denominació no és nou. És la continuació de CDC i al seu torn del PDECat, en conservar identitat substancial d’aquests partits. Junts és un canvi d’aparença dels referits partits polítics”, remarca l’entitat davant de la justícia.

“La petició no és congruent amb el procés fundacional del partit. Els drets electorals són del PDECat com a successor únic de Convergència, en ser una organització diferent”, ha apuntat Elsa Artadi, portaveu de Junts, en roda de premsa. Artadi també ha indicat que el Palau fa servir els mateixos arguments que els postconvergents en el plet que mantenen per l’ús de la marca, que es resoldrà en un judici a la tardor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides