El PSOE respon al preacord entre ERC i la CUP: no vol referèndum

El ministre José Luis Ábalos manté la porta tancada a qualsevol mena de consulta sobre la independència

ERC i la CUP ja han aconseguit tancar un preacord d’investidura, a l’espera de l’entesa amb Junts per Catalunya. Aquest preacord contempla com a opció preferent un nou referèndum d’independència. No han passat ni 24 hores i ja ha arribat la negativa del principal partit del govern espanyol. El PSOE manté la porta tancada a qualsevol mena de consulta d’independència. A més a més, lamenten que aquestes forces prioritzin l’eix nacional, que consideren que va en detriment de la gestió de la crisi econòmica i sanitària.

Des de Ferraz, en roda de premsa després de l’executiva del PSOE, José Luis Ábalos ha deixat clara la seva negativa reiterada a un referèndum d’autodeterminació. “Nosaltres no estem pel referèndum; estem per l’entesa i el marc de diàleg, prioritzant les necessitats dels ciutadans, procurant el benestar i el creixement econòmic”, ha defensat en aquest sentit.

Després de fer-se públic el preacord, el secretari d’organització socialista ha advertit, a més, que la priorització de l’agenda sobiranista incidirà de forma negativa en la gestió dels serveis públics en un moment tan delicat com aquest.

“La clau continua sent la del sobiranisme”, ha lamentat el dirigent socialista, que l’ha contraposat a l’aposta de Salvador Illa per l'”estabilitat”. En aquesta línia, el també ministre de Transports ha insistit que “en la mesura que prioritzen el projecte independentista menystenen la gestió”.

També ha aprofitat per a remarcar les “grans diferències” que separen ERC i Junts per Catalunya, que “només els uneix el sobiranisme”. N’espera “bastant poc” del Govern de la Generalitat que surti de les negociacions.

(Visited 189 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari