El Palau reclama diners a Junts pel finançament irregular de Convergència

Considera la formació de Carles Puigdemont i el PDECat continuadors del partit que va liderar Jordi Pujol

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Palau de la Música Catalana ha reclamat a Junts per Catalunya i al PDECat el pagament el decomís de 6,6 milions d’euros que la justícia va condemnar Convergència, actualment en procés de liquidació, a pagar pel finançament irregular que va rebre a través de la institució musical.

La defensa del Palau, segons avança El Mundo, considera que els béns embargats per complir amb el pagament són insuficients i assenyala que si l’Audiència de Barcelona no actua ara, hi haurà menys possibilitat de comissar la quantitat determinada per la sentència del cas Palau.

En particular, no només considera que el PDECat és successor de Convergència, sinó que també Junts, creat per l’expresident Carles Puigdemont, és continuador de tots dos partits.

Esgrimeix en aquest sentit el fet que Junts per Catalunya va ser un nom proposat -i descartat- per a la refundació de Convergència, que finalment es va anomenar Partit Demòcrata, i que el primer administrador de la candidatura, Jordi Oliveras, era responsable de finances del PDECat.

Així mateix, addueix que JxCat va ser inicialment la marca electoral d’una coalició de Convergència i el PDECat, que tots tres partits van concórrer aliats a eleccions l’any 2019, i que persones del PDEcat van registrar JxCat com a partit.

L’Audiència de Barcelona va rebutjar l’any passat l’embargament preventiu de béns del PDECat sol·licitat per la Fiscalia, i va indicar aleshores que s’hauria de decidir sobre qui és successor de Convergència a partir d’un incident d’execució a banda, després que el PDECat no hagués estat present en el procediment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides