Borràs anuncia que el ple d’investidura comença divendres

La presidenta del Parlament assegura que dijous designarà un dels dos candidats amb "possibilitats plausibles" de ser elegit

Laura Borràs
Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha anunciat a TV3 aquest dilluns que el pròxim divendres, 26 de març, “hi haurà ple i hi haurà candidat” a la investidura com a president de la Generalitat.

Aquest dimarts, segons ha assegurat també, obre una ronda de consultes per determinar quin candidat té més suports. Borràs, que no s’ha inclinat públicament encara pel nom de cap futur candidat a la investidura, ha dit que hi ha dos amb “possibilitats plausibles ser elegit” i que, en qualsevol cas, “no hi haurà un acte equivalent”, en referència al que va tenir lloc el passat mes d’octubre quan cap candidat va rebre suports per substituir Quim Torra al capdavant del govern català.

L’anunci de Borràs es coneix després que ERC hagi difós que ha tancat un preacord que li assegura el suport de la CUP a la investidura de Pere Aragonès com a pròxim president de la Generalitat, per bé que les assemblees cupaires encara han de pronunciar-se sobre el vistiplau. La presidenta del Parlament, però, no ha valorat aquest preacord.

D’altra banda, Borràs ha donat a entendre que substituirà l’actual secretari del Parlament, Xavier Muro, el relleu del qual ja l’havia demanart l’expresident Torra. Sobre això, ha dit que “comença una nova etapa” i que la presdència del Parlament pot crear “equips de confiança”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides