Per què Xavi ha perdut aquestes eleccions del Barça?

Xavi Hernández
Xavi Hernández

L’enorme llegat futbolístic de Xavi Hernández resistirà, sens dubte, aquesta imatge pusil·lànime i oportunista que ha donat en aquestes llargues eleccions, en les quals ha permès que la seva figura, el valor de la seva possible arribada al club per a entrenar al primer equip, s’hagi convertit en un objecte grapejat, desvirtuat, inconcret i imprecís.

Gràcies al fet que Víctor Font el va situar en l’eix capital del seu projecte com a super-director de tot, fins i tot com a entrenador sense deixar de ser una espècie de mànager, Xavi es va convertir en el cartell electoral d’aquesta candidatura. Ho va permetre Xavi, seduït per aquest lliurament incondicional de Font i la seva admiració pública, deixant que aquesta sensació de vinculació al projecte creixés i s’estengués com una cosa consolidada.

No obstant això, quan va arribar l’hora de la veritat, el moment en què va veure que les opcions de Font de guanyar les eleccions baixaven enfront de l’irrefrenable impuls que prenia Joan Laporta, Xavi va deixar que el seu silenci i la seva indiferència posessin en dubte, discussió i fins i tot desmentissin permanentment les promeses del candidat.

No va ser cap malentès, Xavi es va lliurar als braços de Laporta quan el vent electoral va canviar i va veure clar qui guanyava les eleccions. Una opció segurament legítima si no mitjançava entre tots dos algun tipus de contracte amb Víctor Font.

El veritable Xavi no és una persona ni de paraula ni seriosa que, a més, fins fa molt poc, a penes uns dies, no va ser capaç d’afirmar i de deixar clar que a Ronald Koeman no calia estar-li cada dia posant la seva continuïtat en dubte. Després de tota la temporada sense mullar-se ni fer costat a Koeman, deixant que tots els rumors i expectatives posessin el seu complicat treball sota sospites i recels, no ha estat fins fa poc que Xavi ha demanat una mica de respecte cap a l’entrenador del Barça. No li ha professat la consideració que, segurament, ell exigirà quan algun dia s’assegui en la banqueta.

Ara que tot ha acabat, de la seva boca només ha sortit una frase: “Laporta ha estat el millor president de la història del Barça”, una afirmació que tampoc havia estat capaç de fer, covardament, mentre Font va tenir opcions, però que sí que havia dit en els seus temps de jugador mentre Laporta arruïnava el club al mateix temps que a ell li renovava una vegada i una altra molt per sobre dels paràmetres aplicats a la resta de l’equip. Amb els diners del Barça, dels socis, és veritat que Laporta va ser extraordinàriament generós amb Xavi, molt més enllà del necessari.

Avui ningú pot qüestionar el talent ni el palmarès de Xavi, al qual Messi superarà aquest diumenge com el futbolista de la història del Barça amb més partits. Una altra cosa és que la seva personalitat i la seva paraula valguin alguna cosa. Ha estat el gran perdedor d’aquestes eleccions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.