Fallada en l’enlairament del primer nanosatèl·lit de la ‘NASA catalana’

Motius tècnics han fet avortar la missió una mitja hora abans de l'hora prevista, s'ajorna fins aquest dilluns

El llançament a l’espai del primer nanosatèl·lit català, l’Enxaneta, s’ha hagut de posposar finalment, fins aquest dilluns. Motius tècnics han fet avortar la missió una mitja hora abans de l’hora prevista, que era les 7 i 7 minuts d’aquest dissabte. L’enlairament s’havia de fer amb la nau Soyud-2, des d’un centre espacial al Kazakhstan, i al CosmoCaixa, a Barcelona, la Generalitat havia preparat un acte de seguiment. Finalment, però, no s’ha pogut dur a terme i es farà demà a la mateixa hora, si no hi ha més contratemps.

El director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, Ignasi Ribas, ha volgut deixar clar que es tracta d’un retard habitual, i que la missió continuarà tal com estava prevista. “No canvia res, el que havia de passar el 20 de març passarà el 21. Sense cap més repercussió. El programa continua endavant i, per tant, no passa absolutament res. És una cosa perfectament normal”, ha justificat.

Ribas també ha explicat que no saben exactament quin ha sigut el problema que ha impedit dur a terme el llançament: “No en sabem més, però són empreses amb molt secretisme. No esperem que el comunicat sigui gaire més explícit, no ho fan mai”.

La Generalitat preveu enlairar entre 6 i 8 dispositius més fins a l’any 2023, amb una inversió de 18 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides