Catalunya supera el milió de dosis de vacuna anticovid administrades

Mentre la situació epidèmica empitjora, el cas AstraZeneca multiplica per cinc els catalans que rebutgen vacunar-se

Enmig de l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia, Catalunya ja ha posat més d’un milió de vacunes entre primeres i segones dosis. Segons el darrer balanç de Salut, 663.563 persones ja han rebut la primera dosi, 3.927 més que en el darrer balanç, i 343.431 ja han rebut la segona, 24.414 més.

En paral·lel, els dubtes generats per la polèmica de la vacuna AstraZeneca i els seus possibles efectes secundaris, ha provocat que es multipliquin per cinc els catalans que rebutgen vacunar-se, segon publica Nació Digital. La negativa es dispara especialment entre les dones i entre els menors de 65 anys i, en tres comarques, ja ho refusen més de la meitat dels possibles receptors.

D’altra banda, la situació epidèmica en general empitjora i la majoria d’indicadors creixen. Així, la velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l’Rt, puja tres centèsimes i se situa en 1,04. El risc de rebrot també puja, ho fa 4 punts, fins a 196. En paral·lel, la incidència a 14 dies baixa lleugerament de 191,67 a 191,44.

S’han declarat 1.470 nous casos confirmats, amb un total de 582.446. S’ha informat de 25 noves morts i el total és de 21.113 en tota la pandèmia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Catalunya supera el milió de dosis de vacuna anticovid administrades”

Deixa un comentari

Notícies més llegides