Catalunya supera el milió de dosis de vacuna anticovid administrades

Mentre la situació epidèmica empitjora, el cas AstraZeneca multiplica per cinc els catalans que rebutgen vacunar-se

Enmig de l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia, Catalunya ja ha posat més d’un milió de vacunes entre primeres i segones dosis. Segons el darrer balanç de Salut, 663.563 persones ja han rebut la primera dosi, 3.927 més que en el darrer balanç, i 343.431 ja han rebut la segona, 24.414 més.

En paral·lel, els dubtes generats per la polèmica de la vacuna AstraZeneca i els seus possibles efectes secundaris, ha provocat que es multipliquin per cinc els catalans que rebutgen vacunar-se, segon publica Nació Digital. La negativa es dispara especialment entre les dones i entre els menors de 65 anys i, en tres comarques, ja ho refusen més de la meitat dels possibles receptors.

D’altra banda, la situació epidèmica en general empitjora i la majoria d’indicadors creixen. Així, la velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l’Rt, puja tres centèsimes i se situa en 1,04. El risc de rebrot també puja, ho fa 4 punts, fins a 196. En paral·lel, la incidència a 14 dies baixa lleugerament de 191,67 a 191,44.

S’han declarat 1.470 nous casos confirmats, amb un total de 582.446. S’ha informat de 25 noves morts i el total és de 21.113 en tota la pandèmia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Catalunya supera el milió de dosis de vacuna anticovid administrades”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.