Vicent Sanchis li retalla a la meitat el sou a Pilar Rahola per les seves col·laboracions al ‘Tot es mou’

La defensora de Carles Puigdemont i JxCat al programa de tarda de TV3 ha passat de cobrar 16.800 euros pels set primers mesos del 2020 a 8.100 euros pel mateix periode del 2021

Pilar Rahola, col·laboradora setmanal del programa Tot es mou de TV3, que s’emet per la tarda de dilluns a divendres, ha passat de cobrar 16.800 euros per les seves intervencions de gener a juliol de 2020 a rebre menys de la meitat -8.100 euros- per les que farà entre gener i juliol d’aquest 2021. Així consta al web de l’espai de proveïdor i client de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que acaba de publicar noves dades dels contractes d’aquest organisme, del qual depenen TV3 i Catalunya Ràdio. En general, els col·laboradors del Tot es mou que presenta Helena García Melero han vist com les seves retribucions es reduïen però mai en la proporció en què ho ha patit Pilar Rahola. Empar Moliner, per exemple, ha passat de cobrar 28.000 euros a rebre’n 27.000 euros, només mil euros menys, per les seves col·laboracions en els set primers mesos de l’any.

Cal entendre, doncs, que els esforços que han fet els mediadors que ha fet servir Pilar Rahola perquè el director de TV3, Vicent Sanchis, li donés més canxa i diners per les seves intervencions a la televisió de la Generalitat han fracassat. El novembre de l’any passat es va filtrar una conversa telefònica entre ella i David Madí, home de tradicional influència en l’àmbit de poder convergent i post-convergent, on li demanava que fes el possible perquè tingués més minuts a TV3. La conversa forma part del sumari que investiga el finançament irregular de Convergència Democràtica i de l’estada a l’estranger de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres polítics independentistes fugits després de proclamar la independència. David Madí és una de les persones investigades i tenia el telèfon punxat per ordre judicial.

Rahola explicava en aquesta conversa que Carles Puigdemont, el responsable de comunicació de JxCat, Francesc Pena, i el president d’aquest grup al Parlament, Albert Batet, havien contactat amb el director de TV3, per convèncer-lo perquè li donés més protagonisme televisiu. Sanchis, però, no hauria transigit a aquestes pressions. La comentarista, ferma defensora de Puigdemont i de JxCat a la seva secció de cada dilluns, titulada La Tribuna, expressava la seva indignació en la conversa amb Madí: “Li farem pagar a Sanchis perquè hi haurà un abans i un després”. I raonava la posició del director de TV3 en què volia apropar-se a ERC, partit que semblava que podria fer-se amb la presidència de la Generalitat, com tot apunta que acabarà passant.

L’any 2019, Pilar Rahola va cobrar 52.500 euros com a comentarista del Tot es mou. L’any passat, aquesta quantitat es va reduir a 27.000 euros. Després de la retallada de les retribucions en el primer tram del 2021, caldrà veure si el Tot es mou es continua emetent després de l’estiu i si Rahola hi continua com a col·laboradora amb unes retribucions cada cop més reduïdes.

Rahola també intervé setmanalment a TV3 al programa FAQS, de la nit dels dissabtes, però l’oposició parlamentària no ha aconseguit saber quant cobra per fer-ho ja que quan ho ha demanat a la comissió de control de la CCMA al Parlament, la seva presidenta en funcions, Núria Llorach, ha respost que l’empresa Mediapro que produeix actualment el programa es nega a facilitar-li aquesta informació. Entre el 29 de gener i el 13 de febrer, durant la campanya de les eleccions al Parlament, Pilar Rahola va estar en directe a TV3 prop d’un parell d’hores gràcies a les seves intervencions a Tot es mou i FAQS. A ella li sembla poc.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.