Rellevat el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

El general Pedro Garrido Roca, que va defensar l'actuació policial de l'1-O i contra els CDR, passa a la reserva

Fernando Grande-Marlaska
Fernando Grande-Marlaska

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha signat el relleu del general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido Roca, que passa a la situació de reserva.

Aquest alt responsable de la Guàrdia Civil va defensar en discurs públics les actuacions policials i judicials contra la celebració de l’1-O i contra els CDR.

Garrido Roca és rellevat, segons una ordre del Ministeri de l’Interior revelada per Europa Press, a proposta de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, “en passar a la situació de reserva per complir quatre anys de permanència en el treball”.

L’exresponsable de la Guàrdia Civil a Catalunya va usar una de les expressions de moda de l’independentisme, “Ho tornarem a fer”, per reafirmar que s’oposarien “sense treva” als que persegueixin la secessió de Catalunya “seguint d’una manera o una altra la senda del terror”. També va felicitar els agents que van participar en la detenció de nou membres dels CDR acusats de tenir substàncies per fabricar explosius.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va arribar a demanar a la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, la destitució de Garrido Roca, a qui atribuïa un discurs provocador envers els Mossos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides