El problema de JxCat ja no és amb ERC, és intern

Les eleccions del 14-F van deixar Junts per Catalunya (JxCat) en una situació de feblesa que no tothom s’esperava. El partit s’havia preparat per a la remuntada, per repetir la victòria dins l’independentisme que havia aconseguit tres anys enrere. L’estratègia, amb Carles Puigdemont al capdavant i Laura Borràs de candidata efectiva, semblava que funcionava. Però es van quedar a uns milers de vots i a un diputat del seu objectiu. El resultat va ser que JxCat no només no va guanyar, sinó que va quedar al darrere del PSC i –cosa que és més important per a ells– d’ERC.

Això ha fet que al partit hagin començat a sorgir les famílies, els sectors i la diferència d’estratègies. Els que volen mantenir l’aposta per l’unilateralisme gairebé fantasiós i pressionar ERC al màxim; els que prefereixen assumir que són tercers, que Pere Aragonès i la via dialogada han guanyat, i que s’han d’adaptar per no despenjar-se en un Govern que pot resultar clau en la gestió de la postpandèmia; i els que volen apropar JxCat a la manera de fer de l’antiga CiU. Estratègies enfrontades que des de les cotes més altes de poder es disfressen, però que, sent el soci petit i sotmès, costen d’amagar. Durant les negociacions, de fet, ERC i la CUP asseguren que han constatat que JxCat té més problemes interns que amb ells. Coses de la política.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.