L’EMA conclou que l’AstraZeneca és segura i no provoca trombosis

L'Agència Europea de Medicaments assegura que els casos són menys dels esperats en la població en general

Vacuna contra la covid-19

La vacuna d’AstraZeneca “no està associada a un increment del risc d’episodis de trombosi o coàguls de sang”. Així de clara ha estat l’esperada conclusió del Comitè per l’Avaluació de Riscos en Farmacovigilància (PRAC) de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

El màxim organisme regulador europeu confirma doncs que la vacuna d’AstraZeneca és “segura i eficaç”, i que “els beneficis superen amb escreix els possibles riscos”.

“El comitè ha arribat a una conclusió científica clara: La vacuna és segura i eficaç. No està associada a un increment del risc de trombosi o coàguls de sang”, ha dit Emer Cooke directora executiva de l’EMA.

En aquest sentit, l’EMA sosté que la trentena de casos de trombosi venosa detectats en alguns països després de la vacunació són menys dels que es podien esperar tenint en compte la incidència d’aquesta patologia en la població en general.

Això sí, l’EMA inclourà un advertiment al protocol de vacunació perquè els metges estiguin alerta a l’aparició d’aquest problema. I continuarà investigant per descartar definitivament que els casos de trombosi siguin un efecte secundari de la vacuna.

Espanya, França, Alemanya o Itàlia, entra d’altres països, estaven esperant aquest informe de l’agència reguladora europea per decidir si reactiven la vacunació amb AstraZeneca. De fet, el Ministeri de Sanitat ja ha convocat les comunitats a un Consell Interterritorial de Salut urgent aquesta tarda per decidir si es reprèn l’ús d’aquesta vacuna.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari