Espanya tornarà a vacunar amb AstraZeneca la setmana vinent

El Ministeri i les comunitats decidiran aquest dilluns a quines franges d'edat se subministrarà la vacuna

Vacunació antigripal

La vacunació amb AstraZeneca a Espanya es reprendrà dimarts vinent. Així ho han decidit el Ministeri de Sanitat i les autonomies en un consell interterritorial de Salut convocat d’urgència després que l’Agència Europea del Medicament hagi confirmat que la vacuna de la companyia és “segura i eficaç”.

La campanya de vacunació amb aquest fàrmac es va suspendre a l’Estat dilluns, en línia amb la decisió d’altres països per la trentena de casos de trombosi detectats entre els cinc milions de persones immunitzades amb AstraZeneca a la Unió Europea.

Aquest divendres es reunirà la ponència de vacunes per proposar en quines franges d’edat se subministrarà aquesta vacuna, i la decisió final es prendrà en un altre consell interterritorial dilluns vinent.

Fins ara el fàrmac estava reservat per a menors de 55 anys, raó per la qual s’estava emprant per vacunar els professionals essencials, com ara el professorat o els membres de cossos policials i de bombers. En paral·lel, les persones de més de 80 anys i el personal sanitari estan rebent les vacunes de Pfizer i Moderna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides