Espanya tornarà a vacunar amb AstraZeneca la setmana vinent

El Ministeri i les comunitats decidiran aquest dilluns a quines franges d'edat se subministrarà la vacuna

Vacunació antigripal

La vacunació amb AstraZeneca a Espanya es reprendrà dimarts vinent. Així ho han decidit el Ministeri de Sanitat i les autonomies en un consell interterritorial de Salut convocat d’urgència després que l’Agència Europea del Medicament hagi confirmat que la vacuna de la companyia és “segura i eficaç”.

La campanya de vacunació amb aquest fàrmac es va suspendre a l’Estat dilluns, en línia amb la decisió d’altres països per la trentena de casos de trombosi detectats entre els cinc milions de persones immunitzades amb AstraZeneca a la Unió Europea.

Aquest divendres es reunirà la ponència de vacunes per proposar en quines franges d’edat se subministrarà aquesta vacuna, i la decisió final es prendrà en un altre consell interterritorial dilluns vinent.

Fins ara el fàrmac estava reservat per a menors de 55 anys, raó per la qual s’estava emprant per vacunar els professionals essencials, com ara el professorat o els membres de cossos policials i de bombers. En paral·lel, les persones de més de 80 anys i el personal sanitari estan rebent les vacunes de Pfizer i Moderna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.