Espanya, quart país europeu que aprova l’eutanàsia

La llei supera la darrera votació al Congrés per 202 vots a 141, i PP i Vox anuncien recursos d'inconstitucionalitat

El Congrés dels Diputats
El Congrés dels Diputats

L’eutanàsia ha estat aprovada a Espanya aquest dimecres per 202 vots a favor i 141 vots en contra de la llei que regula el dret a una mort digna, després d’un debat al Congrés dels Diputats que ha evidenciat les diferències entre els partidaris de despenalitzar-la i els contraris.

D’aquesta manera, Espanya esdevé el quart país europeu, després dels Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg, en legalitzar l’eutanàsia. La llei entrarà en vigor en un termini de tres mesos a partir de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

S’hi podran acollir les persones que pateixin una malaltia greu i incurable, o bé un patiment greu, crònic i impossibilitant, amb assistència o sense per fer-la efectiva, a partir de l’expressió formal reiterada de la voluntat de morir.

La supervisió mèdica és imprescindible i es preveu l’objecció de consciència del metge, que no podrà bloquejar, però, el dret del pacient a ser assistit en aquest procediment per un altre facultatiu.

El PP i Vox, les dues formacions que han votat contra l’eutanàsia, han anunciat que presentaran un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei aprovada aquest dijous, que consideren un caprici del govern i contrària al rigor sanitari i als principis bàsics de la societat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides