La Generalitat tancarà les presons de Wad-Ras i Trinitat Vella

Està previst la construcció de dos nous centres penitenciaris a la Zona Franca de Barcelona

El govern de la Generalitat tancarà la presó de Wad-Ras en un termini de quatre anys i la presó de Trinitat Vella en sis, segons ha anunciat aquest dimecres el vicepresident i president en funcions de l’executiu català, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Justícia, Ester Capella,  i de la tinent d’alcalde i regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz.

Pere Aragonès ha explicat que aquests tancaments formen part dels acords als quals van arribar el govern català i l’ajuntament de Barcelona que van portar al tancament de la presó Model. Aragonès també ha anunciat que està prevista la construcció de dos nous centres penitenciaris a la Zona Franca de Barcelona.

Generalitat i Ajuntament de Barcelona han de signar aviat l’acord de finançament per descontaminar els terrenys on aniran les dues noves presons en haver-se trobat restes de plom. En els terrenys on estaven les presons de Trinitat Vella i Wad-Ras està prevista la construcció d’equipaments pels barris i habitatges socials.

A les noves instal·lacions de la Zona Franca hi aniran presos en règim obert en un dels dos centres, mentre que l’altre estarà destinat només per a dones. La consellera Capella ha declarat que “tindrà en compte els espais de criança, per l’empoderament femení, perquè estiguin preparades per a la llibertat plena, també la vinculada a les seves relacions afectives i sexuals, que han de ser saludables, sense submissió o sense masclisme”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides