La tornada d’Uber a Barcelona posa en peu de guerra als taxistes

L’empresa nord-americana ofereix des d’avui serveis de taxi i de ‘car sharing’ o ús temporal de vehicles

taxi
taxi

Des de les vuit del matí d’aquest dimarts, Uber torna a operar a Barcelona. L’aprovació per part de la Generalitat d’un decret que, entre altres, obliga a precontractar el servei de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) amb una antelació mínima de 15 minuts va provocar la marxa fa dos anys de la companyia nord-americana de la capital catalana.

Tanmateix, actualment Uber ha decidit tornar a operar a Barcelona amb serveis de taxi i de ‘car sharing’ o us temporal de vehicles, fet que no ha agradat als taxistes de l’àrea metropolitana, que es reuniran avui mateix per consensuar noves accions de protesta.

L’altra gran novetat de la tornada de la multinacional nord-americana a la ciutat comtal és que 350 taxistes han acceptat treballar amb l’aplicació.

Tot i això, Uber, per ara, oferirà servei de transport amb taxímetre, ja que està a l’espera que l’Institut Metropolità del Taxi (IT) l’autoritzi per utilitzar la tarifa T3, és a dir, la de preu tancat.

El portaveu d’Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha assegurat a Ser Catalunya que “Uber entra a treballar amb el taxi sense complir la normativa, de manera il·legal”. En canvi, des de l’empresa nord-americana recalquen que el servei que llancen és “plenament legal d’acord amb la legislació de la Generalitat i el reglament metropolità”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides