Illa acusa Borràs de “beneficiar-se” de la reforma del reglament del Parlament que està impulsant

L'acusa també d'actitud sectària per reunir primer els membres 'indepes' de la Mesa abans de la primera reunió

El candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa, ha acusat aquest dimarts a la nova presidenta de Parlament, Laura Borràs, de voler “beneficiar-se” de la reforma del reglament de la Cambra catalana, en estar investigada per presumptes irregularitats quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La reforma permetria que els diputats no haguessin de deixar el càrrec fins que no hi hagués una sentència en ferm.

En una entrevista a La 2 i Ràdio4, ha manifestat la seva decepció pel discurs de Borràs com a presidenta de Parlament perquè va apostar “per la confrontació, i les institucions no estan per confrontar i sí per acordar i resoldre problemes”.

Per Illa, Borràs ha començat la seva gestió amb dues decisions que li preocupen: “Pretén reformar el reglament de Parlament per beneficiar ella mateixa, i això és lleig. I aquest dimarts es reuneix per primera vegada la Mesa, i reuneix primer als membres independentistes. És una actitud sectària”.

“Vam començar amb mal peu, no és el camí”, ha advertit el dirigent socialista, que ha constatat que la Mesa de Parlament i la seva presidenta han de tenir una actitud de neutralitat i centrar-se a resoldre els problemes dels catalans.

Després d’insistir en la seva voluntat de presentar-se a la investidura, ha explicat que així l’hi traslladarà a Borràs quan comenci la ronda de consultes perquè, a l’haver estat el partit guanyador de les eleccions, vol dirigir-se a la Cambra per veure si té el suport de la majoria de diputats.

(Visited 376 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari