Com definia Juan Marsé a Pilar Rahola?

Pilar Rahola, en un vídeo grabado el 13 de marzo

Com “afectada per una incontinència verbal, descerebrada i obscena, és el paradigma de l’oportunisme periodístic i el desvergonyiment intel·lectual, catalanufa i patriotera”. Així ho recull el diari que va anar escrivint Juan Marsé a partir de l’any 2004, que ha sistematitzat Ignacio Echevarría i que acaba de publicar l’editorial Lumen amb el títol Notas para unas memorias que nunca escribiré.

A l’apartat que recull els apunts que va anar escrivint en llibretes a partir del 2013 hi consten les seves opinions sobre molts dels protagonistes del procés.  Molta gent surt escaldada en les 448 pàgines d’aquest llibre pòstum de Marsé. Gent de posicions polítiques i ideològiques diferents. De José María Aznar diu que “és un polític marrullero i mediocre. Mai, menys amb Franco, havíem estat en mans d’un subjecte tan nefast durant vuit anys”. De Pep Guardiola, que “amb la seva proclama independentista s’ha revelat un tonto de solemnidad” i a Gabriel Rufián el tracta de “pallasso volatinero”. Reben periodistes, escriptors i polítics. Irene Montero, Javier Marías, Carlos Ruiz Zafón, Antonio Muñoz Molina, Juan José Millás, Javier Cercas, Isabel Clara Simó i Núria Amat, entre ells.

Qui en vulgui conèixer més detalls s’haurà de rascar la butxaca i comprar aquest llibre de l’escriptor que va morir el passat 18 de juliol. Costa 23 euros.

(Visited 1.368 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari