Borràs atribueix la investigació dels Mossos sobre ella a la “policia patriòtica”

La presidenta del Parlament diu que l'independentisme treballa en una resposta conjunta contra "ingerències"

Laura Borràs
Laura Borràs

La flamant presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha atribuït l’aparició de correus electrònics en els quals indicava com fraccionar contractes amb “la policia patriòtica”, tot i que aquests missatges es van trobar durant una etapa de la investigació del cas que l’afecta assumida pels Mossos d’Esquadra.

Borràs, que ha reiterat que “no sóc una corrupta”, ha afirmat que “són correus que fa aparèixer la policia patriòtica, i tots sabem com funciona la policia patriòtica”. En concret, ha dit que el cas es basa en “informes de la Guàrdia Civil, citada com a policia patriòtica”, per bé que la investigació va ser iniciada pels Mossos quan el conseller d’Interior era Miquel Buch, el seu company de partit.

A més, s’ha presentat com una víctima de la “violència” que, segons ella, implica el fet d’accedir al càrrec de presidenta de la cambra catalana “amb dues querelles del Tribunal Constitucional”.

L’exconsellera de Cultura ha explicat que els partits independentistes treballen per consensuar una reacció conjunta contra “ingerències” de l’Estat sobre decisions del Parlament, entre les quals s’ha referit a eventuals decisions del poder judicial, sobre les quals ha defensat que el Parlament ha de ser inviolable.

Borràs, d’altra banda, ha dit que la composició de la Mesa del Parlament reflecteix el resultat electoral, tot i que cinc dels seus set membres són independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides