Sanitat sosté que la vacuna d’AstraZeneca és segura

La ministra Darias nega que hi hagi una relació causal amb els casos de trombosi i diu que el lot investigat ja es va administrar a Espanya

La ministra de Sanitat, Carolina Darias
La ministra de Sanitat, Carolina Darias

Espanya ha optat per ajornar l’administració de les dosis de la vacuna desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d’Oxford a les persones de 56 a 60 anys, que li havien demanat Catalunya i Madrid, entre altres comunitats autònomes, i societats científiques i col·legis mèdics.

La decisió s’ha adoptat en espera que l’Agència Europea del Medicament (AEM) emeti un informe sobre si la vacuna ha causat alguns casos de trombosi. Espanya va ser un dels 17 països receptors de vacunes del lot ABV5300, retirat a Àustria per precaució després de la mort d’una persona amb trombosi múltiple.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat a Ràdio Nacional d’Espanya aquest divendres que “no hi ha relació causal” entre els casos de trombosi i la vacuna, que ha insistit que és segura.

Darias ha explicat que el lot que està sent investigat, retirat a altres països, ja va ser administrat a Espanya, i que el govern ha obert un període per decidir, a partir de l’informe de l’AEM, si aplica la vacuna als majors de 55 anys.

Àustria, Dinamarca, Noruega, Itàlia, Estònia, Letònia, Lituània i Luxemburg van suspendre l’administració d’aquestes vacunes.

Les dosis d’AstraZeneca representen gairebé un 15% de les que s’han administrat a Espanya contra la covid-19. En total, gairebé 770.000 injeccions.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari