Laura Borràs: “La legislatura ha de marcar un punt d’inflexió en l’avenç cap a la independència de Catalunya”

La recent escollida presidenta del Parlament s’ha compromès a continuar la tasca començada per Carme Forcadell el 2017

Un cop definits els diputats que ocuparan les diferents responsabilitats a la Mesa del Parlament, la nova presidenta de la cambra, Laura Borràs, s’ha dirigit als 135 diputats electes en un discurs on ha fet una defensa aferrissada del procés independentista. Borràs ha assegurat que la legislatura començada aquest divendres “ha de marcar un punt d’inflexió en l’avenç cap a la independència” i ha convidat els representants electes a “no posar límits a la democràcia i a fer possible que la llibertat de Catalunya arribi allà on els seus ciutadans vulguin decidir”. En aquesta línia, ha dit que “hem de poder legislar sobre tot allò que aquesta cambra decideixi, que farà respectar “la sobirania del poble de Catalunya contra qualsevol ingerència exterior” i que els diputats del Parlament de Catalunya “no tindran altres limitacions que aquelles que imposen els principis democràtics.”

Per tot plegat, s’ha compromès a continuar la feina on la va deixar Carme Forcadell el 2017: “La tasca que va fer com a presidenta del Parlament mereix tot el meu respecte i tota la meva admiració. De fet, el meu objectiu és continuar la feina allà on ella la va deixar, perquè cap tribunal ni cap presó ens farà renunciar a les seves idees, a les nostres idees.”

Així mateix, la màxima autoritat de la cambra catalana s’ha referit al Parlament com “la màxima expressió de la voluntat tossuda del ser i persistir d’un poble que no accepta tuteles” i ha emfatitzat que “no podem ni volem oblidar que la convocatòria d’eleccions que ens ha dut avui aquí ha vingut donada per la inhabilitació del president Quim Torra”.

D’altra banda, l’exconsellera de Cultura s’ha erigit com un mur contra el masclisme i la xenofòbia coincidint amb l’entrada d’una força d’extrema dreta a la cambra: “Seré implacable contra el masclisme i la xenofòbia. El que no té cabuda en una democràcia, en un Parlament, són el racisme o la xenofòbia. Serem un mur contra el masclisme”. Posteriorment, ha sol·licitat un esforç al conjunt de diputats per “no donar ressò a les paraules totalitàries.”

Un altre de les qüestions que Borràs ha tractat en el seu discurs és la digitalització i la modernització de la cambra que des d’avui ella dirigeix: “No tenim un Parlament del segle XXI. Treballaré perquè sigui un Parlament capdavanter, útil i digital. Hem de fer una modernització en la gestió d’aquesta institució”.

La presidenta de la segona institució catalana més important ha acabat la seva intervenció alabant la Catalunya “democràtica, justa i lliure que des d’avui representem”.

Cal remarcar que els 6 diputats de Ciutadans han abandonat l’auditori durant el discurs de Borràs.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides