Laura Borràs, escollida presidenta del Parlament de Catalunya

La Mesa de la cambra té majoria independentista

La candidata de JxCat a les darreres eleccions catalanes, Laura Borràs, ha estat escollida aquest divendres, en la sessió de constitució del nou Parlament de Catalunya, com a presidenta de la cambra catalana amb els vots de JxCat i d’ERC. Cap dels candidats proposats pels diferents grups polítics per presidir el Parlament ha assolit la majoria absoluta requerida en primera votació, fet que ha provocat que Laura Borràs (JxCat) i Eva Granados (PSC), les dues diputades més votades, hagin passat a una segona volta, en la què la diputada postconvergent (64) ha rebut més suports que la representant socialista (50).

La CUP s’ha abstingut en la votació perquè no volia que la presidència de la cambra estigués en mans d’una diputada que està imputada pel presumpte fraccionament de contractes, quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

Pel que fa a les vicepresidències, la parlamentària d’ERC, Anna Caula, ha estat elegida per ocupar la primera, mentre que Eva Granados ho ha estat per ocupar la segona.

La Mesa del Parlament la completen Ferran Pedret (PSC) com secretari primer; Jaume Alonso-Cuevillas (JxCat) com a secretari segon; Pau Juvillà (CUP) com a secretari tercer i Ruben Wagensberg (ERC) com a secretari quart.

Cal remarcar que l’òrgan de govern de la cambra catalana té majoria independentista, ja que té 5 representants secessionistes i 2 que no ho són.

 

(Visited 149 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari