La Mesa d’Edat rebutja el vot delegat de Lluís Puig

La CUP cedeix per "solidaritat antirepressiva" un vot a l'exconseller en la primera votació sobre la presidència de la cambra

Ernest Maragall
Ernest Maragall

La Mesa d’Edat del Parlament ha rebutjat que l’exconseller i diputat electe de Junts Lluís Puig pogués delegar el seu vot a Laura Borràs durant la sessió constitutiva de la cambra catalana, aquest divendres.

El president de la Mesa d’Edat, el diputat i exconseller d’ERC Ernest Maragall, ha comunicat que ell ha votat a favor de permetre la delegació del vot a Puig, però que la sol·licitud havia estat rebutjada perquè els dos secretaris, Alberto Tarradas (Vox) i David González (PSC), han votat en contra.

Maragall ha dit que “les circumstàncies actuals” de Puig “l’incapaciten per poder exercir de forma presencial el dret a vot”.

Puig, el darrer conseller de Cultura del govern que va presidir Carles Puigdemont, va evitar respondre davant la justícia espanyola i es va establir a Bèlgica l’any 2017. Actualment, es troba processat pel Tribunal Suprem pels fets del procés.

La CUP ha cedit per “solidaritat antirepressiva” a Puig un dels vots dels seus diputats en la primera votació per triar la presidència del Parlament, però no en la segona, en la qual la candidata de Junts, Laura Borràs, s’ha imposat a la socialista Eva Granados.

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha lamentat la denegació del vot delegat a Puig: “Quina tristesa i quina vergonya que el Parlament comenci excloent el vot del diputat Lluís Puig”.

Per la seva part, el responsable de l’oficina de l’expresident Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha manifestat que “s’ha de posar una querella contra els dos secretaris de la Mesa del Parlament” que han impedit el vot de Puig.

La rebuda amb honors d’un altre membre del govern de Puigdemont que s’havia establert a Bèlgica, l’exconsellera Meritxell Serret (ERC), ha precedit la sessió constitutiva del Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides